Elke droomtuin begint bij een doordacht tuinontwerp.

Voordat er een schep de grond in gaat, stellen wij een uitvoeringsplan op. Hierin worden al uw wensen verwerkt. Of het nu gaat om beplanting, houtwerk, verlichting of een vijver. Heeft u nog geen concreet idee over de uitstraling van uw ideale (bedrijfs)tuin? Geen probleem. Reus Hoveniers heeft alle kennis en creativiteit in huis om tot een geslaagd ontwerp te komen. 

Hoe gaat het ontwerpen van een tuin in zijn werk?

De eerste fase van het tuinontwerp is een oriënterend gesprek. We bespreken daarin al uw eisen en wensen - maar ook de mogelijkheden die uw tuin biedt. Welke tuinstijl spreekt u aan? Hoe is de gezinssamenstelling? Wat is de ligging van de tuin ten opzichte van de zon? Aan wat voor omgeving grenst de tuin? En met welke grondsoort hebben we te maken? Dit zijn slechts een aantal voorbeelden die de basis vormen voor een geslaagd tuinontwerp. 

Schetsontwerp

Nadat de tuin is ingemeten en alle randvoorwaarden voor de buitenruimte bekend zijn, is het tijd om de inventarisatie te vertalen in een tuinschets. Deze wordt met u besproken en waar nodig aangepast. Als het schetsontwerp door u is goedgekeurd, wordt deze definitief gemaakt.

Definitief ontwerp en realisatie

In de laatste fase wordt het ontwerp op schaal uitgewerkt, zodat het uitvoeringsplan klaar is voor de tuinaanleg. Eventueel wordt er een beplantingsplan met bestellijst aan het ontwerp toegevoegd. Om u nog meer inzicht te geven is er de mogelijkheid om het tuinontwerp in 3D uit te werken. Op deze manier komt de ‘platte tekening’ volledig tot leven.

Ontwerp in 3D

Vandaag de dag is iedereen gewend aan indrukwekkende visuele presentaties. Om niet achter te blijven op de markt, ontwerpen wij ook in 3D. Hiervoor gebruiken wij een speciaal ontwikkeld computerprogramma.

Een groot voordeel van het ontwerpen in 3D is de realistische impressie. De vlakke lijnen op papier komen echt tot leven. U ziet waar de hoogteverschillen zich bevinden, welke constructies er worden toegepast en hoe de beplanting zich ontwikkelt. Het is zelfs mogelijk om alvast door uw toekomstige tuin te wandelen, zonder dat er ook maar een schep de grond in is gegaan. 

offerte aanvragen
Reus Hoveniers realiseert graag uw droomtuin.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op.